okt 132018
 

Je bent vast wel eens in een bowlingcentrum geweest. Bowlen is een leuk tijdverdrijf, als je met familie, vrienden of collega’s een avondje wilt ontspannen.

Wist je, dat bowlen ook als sport wordt beoefend? Als je er eenmaal mee in aanraking bent geweest, weet je hoe mooi het is om je wil op te leggen aan de bal en in één worp 10 pins om te gooien. Hoe vaker dat lukt, hoe fanatieker je wordt.

Bowlingvereniging Tiel heeft 98 actieve leden, die deze sport beoefenen. In teamverband worden er wekelijks wedstrijden gespeeld. Een team kan bestaan uit één, twee of meerdere leden. Ook zijn er “sportbowlers”, die buitenshuis aan toernooien deelnemen. In Nederland, maar ook in het buitenland. Met een op maat gemaakte bal en speciale schoenen worden wedstrijden gespeeld.

Je kunt natuurlijk ook een bal en schoenen van het bowlingcentrum lenen.

Om competitie te mogen spelen moet je lid worden van de BVT(bowlingvereniging Tiel). De bowlingvereniging Tiel bestaat al zo’n 40 jaar. “We” zijn begonnen met deze sport in het oude bowlingcentrum in de Westroyen sporthal. Momenteel spelen we al weer jaren in het mooie professionele Bowlingcentrum op industrieterrein Latenstein. Hier worden op maandag, dinsdag en donderdagavond wedstrijden gespeeld. Een seizoen telt 35 wedstrijden. Per speelavond betaal je baanhuur,  te betalen aan het bowlingcentrum.

Heb je interesse om bowlen als sport te gaan beoefenen, dan kun je altijd even komen kijken op de speelavonden. Op onze website: www.bowlingtiel.nl vind je alle informatie over bestuur, lidmaatschap, telefoonnummers en aanverwante zaken.

Tot ziens in ons mooie bowlingcentrum, Oude Medelsestraat 11a, 4005EK Tiel

Sorry, the comment form is closed at this time.